تاثیر شبکه های اجتماعی بر رشد مغزی کودکان

Rate this post در یک تحقیق جدید، دانشمندان رابطه بین استفاده از شبکه‌های اجتماعی در دوران نوجوانی و تغییرات مغزی را در یک دوره سه‌ساله بررسی کردند. نتایج نشان داد که بررسی مداوم این شبکه‌ها باعث ارتباط بیشتر نقاط مرتبط با پاداش‌های اجتماعی در مغز می‌شود، اما باید تأکید شود که تغییرات مغزی کشف شده […]

Rate this post

در یک تحقیق جدید، دانشمندان رابطه بین استفاده از شبکه‌های اجتماعی در دوران نوجوانی و تغییرات مغزی را در یک دوره سه‌ساله بررسی کردند. نتایج نشان داد که بررسی مداوم این شبکه‌ها باعث ارتباط بیشتر نقاط مرتبط با پاداش‌های اجتماعی در مغز می‌شود، اما باید تأکید شود که تغییرات مغزی کشف شده نمی‌تواند به‌طور دقیق به عنوان تأثیر استفاده از شبکه‌های اجتماعی تفسیر شود و احتمال وجود دارد که دلایل دیگری نیز برای این تغییرات وجود داشته باشد.

در این تحقیق جدید که توسط دانشمندان علوم اعصاب دانشگاه کارولینای شمالی انجام شده، به بررسی اثرات استفاده از شبکه‌های اجتماعی بر رشد عصبی نوجوانان پرداخته شده است. در این مطالعه، ۱۶۹ دانش‌آموز شرکت کردند و به مدت سه سال توسط دانشمندان بررسی شدند.

در ابتدای مطالعه، از هر شرکت‌کننده ۱۲ ساله سؤال شده بود که روزانه چند بار شبکه‌های اجتماعی خود را بررسی می‌کنند. کسانی که روزانه ۱۵ بار یا بیشتر این کار را انجام می‌دهند، به عنوان کاربران عادی طبقه‌بندی شده‌اند. کاربران غیرعادی نیز افرادی هستند که کمتر از یک‌بار در روز شبکه‌های اجتماعی را بررسی می‌کنند و گروه دیگری تحت عنوان کاربران میانه در وسط قرار داشتند.

در طول این سه سال، شرکت‌کنندگان تحت اسکن‌های MRI سالانه‌ای قرار گرفتند. در آن با انجام یک بازی، فعالیت مغز آن‌ها در مناطق مرتبط با پاسخ‌های بازخورد اجتماعی بررسی می‌شد.

یافته‌های تحقیق نشان داد کودکانی که رفتارهای معمولی در بررسی شبکه‌های اجتماعی داشتند، در بخش‌هایی از مغز خود که با انتظارات اجتماعی و پاداش‌های اجتماعی مرتبط است، فعالیت بیشتری نشان دادند. همچنین در طول دوره مطالعه سه‌ساله، حساسیت این مناطق مغز آن‌ها افزایش یافت.